Bytte el-leverantör idag. Från Sveriges energi, som jag valde för att få rabatt på pappas Samsung-TV på Elgiganten, till Göta Energi AB. Bytet genomför man enkelt på Elskling.se
En kampanj som sänker mina kostnader… initialt.
Men det finns ett antalmoment som jag inte har kontroll över. Så här står det i avtalet:
”Göta Energi lämnar under de första 12 månaderna rabatt på hela månadsavgiften, eventuell fakturaavgift, samt eventuellt en rabatt på elpriset (denna rabatt framgår i sådant fall av den avtalsbekräftelse som konsumenten erhåller vid tecknande av Avtalet). Vidare löper under de första 12 månaderna Avtalet tillsvidare med trettio (30) dagars uppsägningstid istället för ordinarie nittio (90) dagar.
Avtalet ska tecknas samtidigt som konsumenten tecknar avtal om någon av Göta Energis fördelsprodukter (f.n. t.ex. El-konto och Bra Miljöval). Fördelsprodukten kan när som helst sägas upp av konsumenten utan uppsägningstid. Göta Energi lämnar under en period om 12 månader rabatt på hela kostnaden för fördelsprodukten. Göta Energi debiterar därefter konsumenten enligt
ordinarie prislista, som framgår av separata villkor, om konsumenten inte har sagt uppfördelsprodukten dessförinnan.”
Jag kan bara konstatera att likheterna mellan Elhandelsbolag och Axels tivoli som jag bloggade om i förrgår är slående. Man köper en sak som visar sig innehålla ytterligare villkor okända vid köpet.
Efter de inledande 12 månaderna kommer den den fasta månadsavgiften. Den är 44kr på Sveriges Energi – Göta Energi specificerar den inte. En eventuell(!) fakturakostnad – varför i hela friden kan man inte skriva ut denna fakturakostnad och de olika alternativ. En ospecificerad ”fördelsprodukt” kommer även det… jag kan gissa att det är inte hos mig den ”fördelen” uppstår.
Saken som är säker är att jag innan 2015-10-06 kommer att byta elbolag igen. I övrig är det många okända faktorer i en rufflarbransch som uppstått under valfrihetens mantra.
Framför mig ligger nu bolånen, pensionsförsäkringarna, PPM fonder, bilförsäkringen, hemförsäkringen… tur att man har semester.
För mig känns det rimligt och rätt att välja det kommunägda bolaget Kraftringen. Priset är inte alltid allt som är av betydelse…
…. men Kraftringen satser ju inte på vindkraft, i alla fall inte i det svar jag fick på Fullmäktige på min fråga till bolagets VD – vindkraft var ju så bra, även på Linderödsåsen om jag fattade dig och Socialdemokraterna rätt?
Inte Anita?
Det är väl så när man kanske har stora rabatter?
Eller har en gigantisk plånbok.
Kraftringen som är regelvidriga är det bolag man skall använda? Tack för infon!
Alltid lär man sig nåt.
Du missar poängen Per-Elis, men jag är inte förvånad.
Det är möjligt, men jag är nog heller inte ensam… inte ens du kan väl ha som vision att energibolagen skall vara offentligtägda?
Förvisso tjänar staten mest på ström idag ändå.
Tyvärr må jag säga. Pengarna läggs ju på skit. När man istället för att köpa nuon kunde köpt kärnkraft.